Slana soba - Terme Sveti Martin
Italiano

Slana soba

Haloterapija ili solna terapija provodi se u slanoj sobi. Haloterapija je terapijska metoda koja se koristi u liječenju dišnih i kožnih bolesti. Terapija se zasniva na udisnaju mikročestica kristalne soli te izlaganju tijela suhome aerosolu kamene soli.

Halogenerator upuhuje u prostoriju mikro čestice suhog aerosola koji negativno ionizira zrak i zasićuje ga elementima dragocjenim za život. Temperatura u sobi kreće se između 20 i 25 °C, vlažnost zraka je 40-50%, uz visoku koncentraciju negativnih iona. Uz terapiju solju u slanoj sobi, istovremeno ste izloženi kromatoterapiji i terapiji glazbom.

Boravak u slanoj sobi blagotvorno djeluje na dišni sustav otapajući prirodno mukoznu sluz u plućima i sinusima, ima protuupalni i antialergijski učinak . Normalizira funkcionalno stanje središnjeg živčanog  sustava , smanjuje umor  te ima antistres učinak. Koristi se kod kožnih problema kao što su seboreja, psorijaza, upala kože, ekcemi, dermatoze...

Učinkovito djeluje kod rekreativnih i profesionalnih sportaša, pročišćavajući dišni sustav i povećavamo kapacitet pluća.

Spa & Sport Resort Sv. Martin
Visualizzare la mappa